Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών για τις τελευταίες εξελίξεις για την υπογραφή ΣΣΕ


Σε αγώνα για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας καλεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών σωματεία και εργαζόμενους του κλάδου. Για το θέμα διοργανώνει νέο έκτακτο ΔΣ της Ομοσπονδίας μαζί με ευρεία Ολομέλεια όλων των Σωματείων της χώρας τηνΚυριακή 21 Ιούνη στις 11 π.μ. στα γραφεία της.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Συναδέλφισες, συνάδελφοι, το τελευταίο διάστημα η Ομοσπονδία μαζί με τα σωματεία στον κλάδο κάνει προσπάθεια για να υπογραφούν νέες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
Μέχρι σήμερα έχουν γίνει 2 συναντήσεις και έχει ακυρωθεί μία προγραμματισμένη με ευθύνη του ΣΕΒ.
Η τελευταία έγινε στις 3/6 όπου θα συζητιόταν η ΣΣΕ που αφορά την Οξοποιία, Οινοποιία, Ζυθοποιία, Ποτοποιία, Χυμούς, Αναψυκτικά και Νερά, ενώ για τις άλλες 3 (Παστερίωσης Γάλακτος, Τυροκομίας και Τυποποιημένων Τροφίμων) οι εργοδότες είναι άφαντοι μέχρι τώρα.
Σε αυτές τις συναντήσεις επιβεβαιώθηκε ότι ο ΣΕΒ ακολουθεί παρελκυστική τακτική με συνεχείς αναβολές, προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο να σπείρει σύγχυση και απογοήτευση στον κλάδο.
Είναι όλο και πιο φανερό ότι επί της ουσίας δεν θέλουν να υπογράψουν ΣΣΕ, ότι στόχο έχουν να μας διασπάσουν, να βάλουν κι άλλα εμπόδια παρόλο που υπάρχει καινούργια συνάντηση στις 16/6 μαζί τους.
Η Ομοσπονδία κατήγγειλε στη συνάντηση αυτή (3/6) την κοροϊδία και τον εμπαιγμό τους.
Εμείς συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη αυτή με βάση τις αποφάσεις μας.
Συνάδελφοι - συναδέλφισσες, οι βιομήχανοι περιμένουν τη νέα συμφωνία, το νέο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την ΕΕ - ΔΝΤ που για μας σημαίνει νέα επώδυνα μέτρα και γι' αυτούς ζεστό χρήμα και φθηνότερους εργαζόμενους.
Μπροστά σ' αυτήν την κατάσταση, ένας δρόμος υπάρχει και αυτός είναι του αγώνα.
Η Ομοσπονδία μαζί με τα σωματεία έχει αποφασίσει απεργία από τις 17/5 με ανοιχτή ημερομηνία όποτε αυτή κριθεί αναγκαία. Ταυτόχρονα μεγαλώνει η αποφασιστικότητά μας καθώς όλο αυτό το διάστημα έχουν γίνει σε όλη τη χώρα περιοδείες, συσκέψεις και έχουν παρθεί ομόφωνες αποφάσεις από Γενικές Συνελεύσεις σε χώρους δουλειάς για απεργία.
Τώρα χρειάζεται όλα τα ΔΣ των Σωματείων να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την επιτυχία των κινητοποιήσεων.
Να βάλουν σε κίνηση όλους τους εργαζόμενους στα εργοστάσια για να δώσουμε με όλες τις δυνάμεις μας αυτήν τη μάχη. Η πείρα στον κλάδο μας έχει δείξει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, όπως το καλοκαίρι του 2009.
Γι΄αυτό είναι ώρα ευθύνης για τον καθένα από εμάς.
Να μη σκύψουμε κι άλλο το κεφάλι για τα κέρδη των βιομηχάνων.
Δεν είναι ανίκητοι, αν εμείς οι εργαζόμενοι καταλάβουμε τη δύναμη που έχουμε.
Φοβούνται τον ξεσηκωμό, φοβούνται μήπως και πάρουν χαμπάρι οι εργάτες και οι εργάτριες ότι για την εξαθλίωσή μας είναι υπαίτιοι αυτοί και τα κέρδη τους.
Εμπρός, λοιπόν, σηκωθείτε, να βγούμε στους δρόμους.
Η ζωή μας είναι στα δικά μας χέρια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές Προβολές