Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΔΥΝΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Με αφορμή τη νέα δίωξη των 35 συνδικαλιστών του Π.Α.ΜΕ., στις 16 Μάρτη, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμπορουπαλλήλων ν.Δράμας, καταδικάζουμε κάθε απόπειρα ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.
Μετά από παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε το Π.Α.ΜΕ. το 2013 στο υπουργείο εργασίας, η τότε κυβέρνηση της ΝΔ προσπάθησε να στήσει κατηγορητήριο για δήθεν ζημιές που προκλήθηκαν στο γραφείο του υπουργού. Το δικαστήριο αθώωσε τους συναδέλφους συνδικαλιστές τότε και το προβοκατόρικο κατηγορητήριο πήγε περίπατο.
Η τυφλή δικαιοσύνη σήμερα, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επαναφέρει το αισχρό κατηγορητήριο των ‘‘απρόκλητων φθορών’’ και οδηγεί σε νέα δίκη τους συναδέλφους μας.
Ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν. Μπροστά στο κλείσιμο της αξιολόγησης που τσακίζει ακόμα περισσότερο την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί κάθε μέσο για την τρομοκράτηση των εργαζομένων και τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης.
Η τρομοκρατία δε θα περάσει
Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να δυναμώσουν τον αγώνα μέσα από το συνδικάτο! Παλεύουμε για τα δικαιώματα μας και προετοιμαζόμαστε για μαχητική απάντηση ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης και των ντόπιων και ξένων εταίρων της.
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΚΑΡΥΠΙΔΗ»

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης

 

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Καρυπίδης», συνεχίζοντας τον αγώνα για τα δεδουλευμένα τους, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών τους δικαιωμάτων.
Τη Δευτέρα 20 Μάρτη στις 11 το πρωί προγραμματίζουν νέα κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ της Θεσσαλονίκης. 
Οι εργαζόμενοι απαιτούν από την κυβέρνηση μέτρα προστασίας των οικογενειών τους καθώς ήδη αρκετοί αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο έξωσης από τα σπίτια τους, έχουν συσσωρεύσει χρέη για ρεύμα και θέρμανση. Επίσης απαιτούν από την κυβέρνηση και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να παρέμβουν ενάντια στο παιχνίδι που παίζουν στις πλάτες τους οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ που παίρνουν και λειτουργούν τα πρώην καταστήματα της «Καρυπίδης», χωρίς όμως να προσλαμβάνουν και τους εργαζόμενους που εργάζονταν σε αυτά.
Θυμίζουμε ότι το ΠΔ 178/2002 προβλέπει τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των παλιών εργαζομένων σε περίπτωση μεταβίβασης επιχειρήσεων, εγκαταστάσεων ή τμημάτων εγκαταστάσεων ή επιχειρήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκδόθηκε διευκρινιστική εγκύκλιος για το συγκεκριμένο ΠΔ και αναμενόταν να σταλεί στις Επιθεωρήσεις Εργασίας προκειμένου να πραγματοποιήσουν ελέγχους.
Βέβαια, αυτό σε καμία περίπτωση δεν καθησυχάζει τους εργαζόμενους, αφού, όπως καταγγέλλουν, η Επιθεώρηση Εργασίας, παρότι ενημερώθηκε, αρνήθηκε να παρέμβει όταν προχθές η «ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ» γέμιζε με εμπορεύματα για να λειτουργήσει το πρώην κατάστημα της «Καρυπίδης» στον Αλμυρό Βόλου.
ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Κινητοποίηση στην «Η&Μ» ενάντια στις ατομικές συμβάσεις εργασίας

 

Κάλεσμα αντίστασης και αγώνα ενάντια στις συμβάσεις υποταγής και εξαθλίωσης των εργαζομένων που θέλει να επιβάλει η πολυεθνική «H&M» απηύθυνε η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, με την κινητοποίηση που πραγματοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής 17 Μάρτη έξω από το κατάστημα της επιχείρησης στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Κομνηνών.
Η πολυεθνική «H&M» προσπαθεί να επιβάλει νέες συμβάσεις εργασίας που εντείνουν ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση των εργαζομένων, χειροτερεύουν τους όρους εργασίας με μοναδικό στόχο τη διασφάλιση της κερδοφορίας της.
Στη διάρκεια της κινητοποίησης, μέλη του ΔΣ της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων πραγματοποίησαν μαζική εξόρμηση στους εργαζόμενους του καταστήματος και τους κάλεσαν να μην υπογράψουν τις συμβάσεις υποταγής, να μη συναινέσουν στη σύγχρονη σκλαβιά, να συσπειρωθούν στο κλαδικό σωματείο και να παλέψουν για συλλογική σύμβαση εργασίας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους. Να μπουν στον αγώνα και όσοι εργαζόμενοι δεν άντεξαν την εργοδοτική τρομοκρατία και αναγκάστηκαν να υπογράψουν τη σύμβαση.

Συνολικές Προβολές