Τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στα Σούπερ Μάρκετ «Καρφούρ -  Μαρινόπουλος» που συμμετείχαν στις μαζικές Γενικές Συνελεύσεις σε όλη τη χώρα και στην Κεντρική Γενική Συνέλευση της Αθήνας χαιρετίζει το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις «Καρφούρ - Μαρινόπουλος, DIA».
Εξέφρασαν με βροντερό και κατηγορηματικό τρόπο την αποφασιστικότητά τους να διεκδικήσουν αγωνιστικά:
  • Την επιστροφή όλων των παράνομα και καταχρηστικώς  παρακρατηθέντων από τους μισθούς.
  • Την ακύρωση της συμφωνίας της ΟΙΥΕ και της εργοδοσίας που  προβλέπει μείωση των μισθών και ναρκοθέτησε την περικοπή των επιδομάτων.
  • Την επαναφορά της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το εμπόριο, όπως στις 31/12/2009.
  • Την επαναφορά της υποχρεωτικότητας της εφαρμογής των ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο. Ωράριο 40 ωρών, πενθήμερο και κατοχύρωση της αργίας της Κυριακής.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες  συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Σαν πρώτη απάντηση, τόσο στις προκλητικές και άκρως αντεργατικές επιλογές της εργοδοσίας, όσο και στις όποιες προθέσεις της για παραπέρα μείωση των αποδοχών των εργαζομένων, η Κεντρική Γενική Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων στο Μαρινόπουλο, στην  24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 9 Απρίλη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα.
Επιπλέον, ομόφωνες ήταν οι αποφάσεις όλων των Γενικών Συνελεύσεων για εξουσιοδότηση της Διοίκησης του Σωματείου, να πάρει πρωτοβουλίες για παραπέρα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, που θα κρίνει απαραίτητες για την αντιμετώπιση της επιθετικότητας της εργοδοσίας.