Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

χαμογέλα...


ΤΑΞΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤiΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
Πρόταση κήρυξης γενικής απεργίας στη Δράμα.
Συναδέλφισες και συνάδελφοι
Άλλος ένας εργάτης σε λατομείο έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας, αυξάνοντας τoν μακρύ κατάλογο των εργοδοτικών εγκλημάτων σε λατομεία του νομού.
Το τραγικό περιστατικό αναδεικνύει για άλλη μια φορά ότι οι εργαζόμενοι διακινδυνεύουν τη ζωή τους, λόγω της εντατικοποίησης της δουλειάς, των επικίνδυνων συνθηκών κάτω από τις οποίες υποχρεούνται να δουλεύουν, τα σχεδόν ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που απαιτούνται.
Όλα αυτά συμβαίνουν σε εκείνο τον κλάδο, στον οποίο οι επιχειρηματίες κυριολεκτικά έχουν μπουκώσει από κέρδη. Η κερδοφορία είναι συνεχής, αλλά οι εργαζόμενοι χάνουν τη ζωή τους, σακατεύονται, δουλεύουν εξαήμερο, υπερωρίες, χωρίς κλαδικές συμβάσεις, με ελλιπέστατες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.
Ηθικός αυτουργός των «εργοδοτικών εγκλημάτων» είναι η πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζει την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών, με αποτέλεσμα να μην εφαρμόζονται ούτε τα ελάχιστα-τσεκουρωμένα μέτρα ασφαλείας που προβλέπουν οι αντίστοιχοι νόμοι.
Αυτό ενισχύει την ασυδοσία των εργοδοτών, που στο βωμό της κερδοφορίας τους δεν υπολογίζουν τη ζωή των εργατών.
Απαιτούμε:
         Την άμεση διερεύνηση του εργατικού «δυστυχήματος» και την απόδοση ευθυνών.
         Την άμεση στήριξη της οικογένειας του νεκρού εργάτη.
         Τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, τη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
         Την ενίσχυση των κρατικών μηχανισμών ελέγχου, σε ανθρώπινο δυναμικό, εξοπλισμό, χρηματοδότηση.
Για να οργανώσουμε, λοιπόν τον αγώνα για τις παραπάνω διεκδικήσεις, οι αντιπρόσωποι της ταξικής αγωνιστικής ενότητας, προτείνουμε στο σώμα της γενικής  συνέλευσης τους εργατικού κέντρου, τη λήψη απόφασης για κήρυξη γενικής απεργίας στις 14 Μαρτίου 2019.

Συνολικές Προβολές