Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΔΡΑΜΑΣ καταδικάζει την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ η οποία απειλή με απόλυση όσους καθηγητές συμμετείχαν στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική Απεργία στις 13/6/2013 εναντίωσης στο κλείσιμο της ΕΡΤ, στις συγχωνεύσεις – καταργήσεις δημοσίων οργανισμών, στις χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, με πρόσχημα ότι βρίσκονται σε καθεστώς επιστράτευσης.
Άμεση πρέπει να είναι η απάντηση συνολικά της εργατικής τάξης αν η κυβέρνηση τολμήσει να υλοποιήσει τις απειλές της.
Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις-Κανένας μόνος του.
Κάτω η πολιτική του «νόμου και τάξη». Να αρθεί η επιστράτευση από όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αυτό το καθεστώς.

Το ΔΣ


Δράμα, 13/6/2013

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

13 Ιουν. 13
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝ.ΜΑΚ.-ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ
Το δρόμο για λουκέτα - εξπρές σε πρώην ΔΕΚΟ και άλλους φορείς του Δημοσίου άνοιξε διάπλατα προχθές η κυβέρνηση, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου (ΠΝΠ) που δίνει τη δυνατότητα στον υπουργό που εποπτεύει έναν Οργανισμό να τον κλείνει με συνοπτικές διαδικασίες, να απολύει το προσωπικό και να εκποιεί την περιουσία του.
Η ΠΝΠ εφαρμόστηκε άμεσα στην ΕΡΤ, το κλείσιμο της οποίας ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μετά από συνεργασία με τον πρωθυπουργό. Στην ίδια λίστα εντάσσονται δεκάδες ακόμα Οργανισμοί και φορείς του Δημοσίου, με χιλιάδες εργαζόμενους.
        Έγκαιρα είχαμε προειδοποιήσει πως συγκυβέρνηση και τρόικα έχουν βάλει σαν βασικό στόχο τη διάλυση δεκάδων κοινωφελών φορέων του Δημοσίου, την απόλυση του προσωπικού και την παράδοση του έργου, των υπηρεσιών και της περιουσίας τους σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.
     Η Λαϊκή Συσπείρωση Αν. Μακεδονίας-Θράκης καταγγέλλει την τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) που με τις μεθόδους και τις πρακτικές του δόγματος του "νόμου και της τάξης" αποφάσισε να κλείσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και να πετάξει στο δρόμο τους εργαζόμενους σε αυτήν, όπως ετοιμάζεται να κάνει με τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και με άλλους δημοσίους οργανισμούς και επιχειρήσεις.
     Η Λαϊκή Συσπείρωση εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και σε όλων των δημόσιων φορέων. Να μην σκύψουν το κεφάλι. Να μην τρομοκρατηθούν. Να οργανώσουν τη πάλη τους, την αντίσταση τους απέναντι στην πολιτική που τους πετάει στο δρόμο και στον καιάδα της ανεργίας.
    Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εξέδωσε η συγκυβέρνηση και εφαρμόστηκε άμεσα στην περίπτωση της ΕΡΤ, πρέπει να σημάνει συναγερμό σε όλους τους εργαζόμενους, σε όλο το λαό. Μπορεί να εφαρμόστηκε άμεσα στην ΕΡΤ, αλλά ακολουθούν και άλλοι Οργανισμοί. Η απόλυση όλων των εργαζομένων, η δυνατότητα και η πιθανότητα ιδιωτικοποίησης περιουσιακών στοιχείων της δημόσιας τηλεόρασης, που είναι περιουσία του κράτους, η επαναλειτουργία της με νέο καθεστώς και η πρόσληψη εργαζομένων με ατομικές συμβάσεις εργασίας, όπως προβλέπει ο νόμος για τη «Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ιντερνετ και Τηλεόραση», είναι πρόπλασμα για το τι θα ακολουθήσει σε δεκάδες άλλους Οργανισμούς και φορείς του Δημοσίου, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, που εποπτεύονται και χρηματοδοτούνται από το κράτος. Χιλιάδες εργαζόμενοι είναι ήδη με το ένα πόδι στην ανεργία. Οι υπηρεσίες αυτών των Οργανισμών, που είναι απαραίτητες, θα εκλείψουν ως κρατικές και θα είναι σε βάρος του λαού.
      Όταν οι ανάγκες των πολυεθνικών και της μεγαλοεργοδοσίας επιτάσσουν, τα αστικά κόμματα δε διστάζουν να αποβάλουν τον όποιο μανδύα κοινοβουλευτικής διαδικασίας και δημοκρατικοφάνειας και να αποκαλυφθεί αυτό που πραγματικά είναι η αστική δημοκρατία: Δικτατορία των πολυεθνικών, με κοινοβουλευτικό μανδύα. Υπέρτατος νόμος και αρχή τα συμφέροντα της τάξης που εκπροσωπούν. Αυτά του μεγάλου κεφαλαίου και της αστικής τάξης.
Η απόφαση για το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης και των άλλων επιχειρήσεων και οργανισμών. Η απόφαση για την απελευθέρωση του ωραρίου εργασίας και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Ο νόμος υπέρ των τραπεζών που ψηφίστηκε για τη ρύθμιση των χρεών. Η κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων που χειροτερεύει. Ο νόμος για την πάρα πέρα απελευθέρωση των απολύσεων που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση και άλλα ακόμα αντιλαϊκά μέτρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πάρει, δείχνουν ότι η επίθεση του κεφαλαίου, της τρόικας και της κυβέρνησης κλιμακώνεται και η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται θα στηριχτεί στα νεκροταφεία των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

        Σήμερα, κανένας δεν μπορεί να λέει ότι δεν τον αφορούν όσα τώρα βρίσκονται σε εξέλιξη στην ΕΡΤ και στους άλλους Οργανισμούς του Δημοσίου. Για κανέναν δεν πρέπει να πιάσει τόπο η διαιρετική και συκοφαντική προπαγάνδα της κυβέρνησης, που θέλει να φέρει σε αντιπαράθεση τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, τους εργατοϋπάλληλους της ΕΡΤ με τα λαϊκά στρώματα. Οι εξελίξεις επαληθεύουν την ανάγκη να δυναμώσει η ενότητα της εργατικής τάξης, να γίνει πράξη το σύνθημα «ένας για όλους και όλοι για έναν». Να ριζώσει βαθιά και να αναπτυχθεί η συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα, σε γραμμή ρήξης με τα μονοπώλια, τη στρατηγική, τα κόμματα και το κράτος τους. Αυτή είναι η μόνη ελπιδοφόρα διέξοδος για τους εργαζόμενους και το λαό.

        Καλούμε την διοίκηση της Περιφέρειας να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ώστε να μην παύσουν να εκπέμπουν οι τρείς περιφερειακή σταθμοί (Καβάλα, Κομοτηνή, Ορεστιάδα) που βρίσκονται στην περιοχή μας, εξασφαλίζοντας και την οικονομική βοήθεια στους εργαζόμενους που βρέθηκαν από το πρωί σήμερα στην ανεργία.
Κανένας δεν θα εξαιρεθεί και κανένας δεν είναι ασφαλής, όπως δείχνει η λυσσαλέα επίθεση κυβέρνησης - τρόικας - επιχειρηματικών ομίλων κατά της ΕΡΤ και όλων των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων.
Να βγούμε στους δρόμους πριν μας πετάξουν στο δρόμο.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση
Τρέλλης Χρήστος
Ποτόλιας Χρήστος

Συνολικές Προβολές