Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Η 1Η ΤΟΥ ΜΑΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ

Η 1Η ΤΟΥ ΜΑΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΓΙΟΡΤΗ.
ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ!


Το Δ.Σ. του Σωματείου μας καλεί τους εργαζόμενους της Δράμας να συμμετέχουν στην απεργία της πρωτομαγιάς και στη συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ., στις 10:30 π.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης. Η εργατική πρωτομαγιά δεν είναι μεταφερόμενη γιορτή. Είναι σύμβολο των αγώνων της εργατικής τάξης και των διεκδικήσεων της. Είναι μέρα κινητοποίησης και εφαλτήριο για νέους αγώνες. Πρέπει οι εργαζόμενοι να πάνε κόντρα στις μεθοδεύσεις της Συγκυβέρνησης για την μεταφορά της, τη 2η μέρα του Πάσχα και στον ουσιαστικό εξωραϊσμό της. 

Εκείνο το Σάββατο της 1ης Μαΐου 1886, οι εργάτες του Σικάγο (τότε το μεγαλύτερο βιομηχανικό κέντρο των Η.Π.Α.) συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Haymarket για να απαιτήσουν "Οχτώ ώρες δουλειά, οχτώ ώρες ανάπαυση, οχτώ ώρες ύπνο", καλύτερες συνθήκες δουλειάς, κρατική ασφάλιση σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος κ.α.. Σαν απάντηση έλαβαν την άγρια καταστολή και την εν ψυχρώ δολοφονία δεκάδων αγωνιστών.
Πόσο διαφορετικά, αλήθεια, είναι τα αιτήματα της σύγχρονης εργατικής τάξης; την απάντηση δίνει ξεκάθαρα το πρόσφατο εργατικό δυστύχημα (τρίτο σε σύντομο χρονικό διάστημα) στα Δωρικά Μάρμαρα και η απώλεια ακόμη μιας ζωής.  
Το  Δ.Σ.

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΠΡΩΤΗ ΜΑΗ 2013 - ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Κυβέρνηση και εργοδοσία μαζί ενάντια στην Πρωτομαγιά. Απαιτούν απ' τους εργαζόμενους να δουλέψουν τη μέρα της Πρωτομαγιάς, με ευρύτερο στόχο τον εκφυλισμό και το οριστικό χτύπημα της.
Οι εργαζόμενοι να απαντήσουν με μεγαλύτερη οργάνωση, με συσπείρωση στα ταξικά τους συνδικάτα. Να μη δείξουν καμιά ανοχή στις εργοδοτικές απαιτήσεις, που μόνο στόχο έχουν να τσαλακώσουν τα εργατικά δικαιώματα.
Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να δώσουν ηχηρή απάντηση. Με τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία της 1ης Μάη και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.
Η απεργία της 1ης Μάη δεν είναι μόνο ημέρα μνήμης και τιμής στα εκατομμύρια των ηρώων του λαού μας και των λαών όλου του κόσμου, που βάφτηκε  με το αίμα των εργατών για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, για 8ωρο.
Η 1η Μάη είναι πάλη των εργαζόμενων, ημέρα πάλης απέναντι στην πολιτική που στέλνει τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας στην ανέχεια και στην εξαθλίωση. Μέρα αποκάλυψης των εκμεταλλευτών μας που θησαυρίζουν πάνω στις πλάτες του εργαζόμενου λαού.
Μέρα διεκδίκησης αιτημάτων για την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Στη Δράμα η απεργιακή πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία στις 10.30 π.μ.

Θάνατος εργαζόμενου στην επιχείρηση «ΔΩΡΙΚΑ ΜΑΡΜΑΡΑ» στη Δράμα

Προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Χωρίς τέλος είναι οι θυσίες της εργατικής τάξης στο βωμό της αύξησης του καπιταλιστικού κέρδους.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 6/4 στη 1μμ στην επιχείρηση «ΔΩΡΙΚΑ ΜΑΡΜΑΡΑ» στη Δράμα, εξαιτίας των ανύπαρκτων κανόνων ασφαλείας καταπλακώθηκε εργαζόμενος και βρήκε τραγικό θάνατο από όγκο μαρμάρου.

 Είναι γνωστό ότι στη συγκεκριμένη επιχείρηση, σύμφωνα και με τις μαρτυρίες των ίδιων των εργαζομένων, οι συνθήκες εργασίας, τα υποτυπώδη μέτρα ασφαλείας, η απίστευτη εντατικοποίηση, ένας εργαζόμενος τρέχει να καλύπτει 2 πόστα, οδηγούν στα συγκεκριμένα τραγικά αποτελέσματα.

Να σημειωθεί πως το τελευταίο διάστημα στις επιχειρήσεις εξόρυξης και επεξεργασίας μαρμάρων στη Δράμα έχουμε έξαρση των εργατικών ατυχημάτων και τραγικών θανάτων. Δεν πέρασαν 2 μήνες από το προηγούμενο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σε αντίστοιχη επιχείρηση μαρμάρων.

Αυτό είναι αποτέλεσμα της πολύ μεγάλης εντατικοποίησης της εργασίας. Αυτό επιβάλει η αύξηση της ανταγωνιστικότητας, η μεγέθυνση των καπιταλιστικών κερδών που θεωρεί αναλώσιμο είδος τον εργαζόμενο.

Επίσης η συνεχιζόμενη αποδυνάμωση του ΣΕΠΕ, από την τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, η έδρα της συγκεκριμένης υπηρεσίας για τα λατομεία βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, δημιουργεί επιπρόσθετες προϋποθέσεις για μεγαλύτερη ασυδοσία και επίθεση του κεφαλαίου και ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων.

Με βάση και τα παραπάνω, ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση:

α) Για την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων και την αποφυγή πιθανόν νέων ατυχημάτων αλλά και για να σταματήσει η εντατικοποίηση. 

β) Για την ολοκληρωμένη  αποκάλυψη του συμβάντος  και την  τιμωρία της εταιρίας.

γ) Για τη στήριξη της οικογένειας του θύματος και την προστασία της από τον κίνδυνο της ανέχειας, ως ελάχιστη προσφορά για το δράμα που βιώνουν


Οι βουλευτές

Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
Ελένη Γερασιμίδου&nbsp

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΩΡΙΚΑ ΜΑΡΜΑΡΑ


 Είναι χωρίς τέλος οι θυσίες της εργατικής τάξης στο βωμό της αύξησης του καπιταλιστικού κέρδους. Δεν πέρασαν 2 μήνες από το προηγούμενο θανατηφόρο ατύχημα σε επιχείρηση μαρμάρων στη Δράμα και τώρα σε άλλη επιχείρηση μαρμάρων η αδηφαγία του εργοδότη είχε σαν αποτέλεσμα το φρικτό θάνατο εργάτη σε λατομείο.

 Το Σάββατο 6/4 στη 1μμ στην επιχείρηση ΔΩΡΙΚΑ ΜΑΡΜΑΡΑ στη Δράμα, εξαιτίας των ανύπαρκτων κανόνων ασφαλείας καταπλακώθηκε και βρήκε τραγικό θάνατο από όγκο μαρμάρου ο εργάτης Βούλτσιος Ανέστης 46 χρονών.

 Το τελευταίο διάστημα στις επιχειρήσεις εξόρυξης και επεξεργασίας μαρμάρων στη Δράμα έχουμε έξαρση των εργατικών ατυχημάτων και τραγικών θανάτων. Αυτό είναι αποτέλεσμα της πολύ μεγάλης εντατικοποίησης της εργασίας. Αυτό επιβάλει η αύξηση της ανταγωνιστικότητας, η μεγέθυνση των καπιταλιστικών κερδών που θεωρεί αναλώσιμο είδος τον εργαζόμενο.

 Είναι γνωστό ότι στη συγκεκριμένη επιχείρηση, σύμφωνα και με τις μαρτυρίες των ίδιων των εργαζομένων, οι συνθήκες εργασίας, τα υποτυπώδη μέτρα ασφαλείας, η απίστευτη εντατικοποίηση --ένας εργαζόμενος τρέχει να καλύπτει 2 πόστα-- οδηγούν στα συγκεκριμένα τραγικά αποτελέσματα. Ο εργοδότης μετά το συμβάν εξαφανίστηκε και, μάλιστα την Δευτέρα και Τρίτη, η επιχείρηση δεν θα λειτουργήσει. Γιατί; Η κυβέρνηση συνεχώς αποδυναμώνει τις επιθεωρήσεις εργασίας ( η έδρα της συγκεκριμένης υπηρεσίας για τα λατομεία βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη) δημιουργώντας προϋποθέσεις για μεγαλύτερη ασυδοσία και επίθεση του κεφαλαίου και ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων.

 Τώρα, όμως, οι εργαζόμενοι εκτός των άλλων διδάσκονται. Τώρα, εξανεμίζονται οι ψευδαισθήσεις τους ότι μπορεί ο καθένας μόνος να αντιμετωπίσει τα αδιέξοδα στους χώρους εργασίας και γενικότερα στη ζωή αδιέξοδα που δημιουργεί ο δρόμος ανάπτυξης που θεοποιεί την ανταγωνιστικότητα. 

 Η δημιουργία ταξικού σωματείου επείγει. Ο παραμερισμός της συμβιβασμένης ηγεσίας του εργατικού κέντρου είναι προϋπόθεση για να ανοίξει ο δρόμος για την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, για την συγκρότηση της κοινωνικής συμμαχίας, την ανάπτυξη των λαϊκών αγώνων που στόχο θα έχουν την ανατροπή της εξουσίας, οικονομικής και πολιτικής, του κεφαλαίου για την κοινωνία όπου ο εργαζόμενος θα διαχειρίζεται τον πλούτο που παράγει.

Συνολικές Προβολές