Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Η 1Η ΤΟΥ ΜΑΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ

Η 1Η ΤΟΥ ΜΑΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΓΙΟΡΤΗ.
ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ!


Το Δ.Σ. του Σωματείου μας καλεί τους εργαζόμενους της Δράμας να συμμετέχουν στην απεργία της πρωτομαγιάς και στη συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ., στις 10:30 π.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης. Η εργατική πρωτομαγιά δεν είναι μεταφερόμενη γιορτή. Είναι σύμβολο των αγώνων της εργατικής τάξης και των διεκδικήσεων της. Είναι μέρα κινητοποίησης και εφαλτήριο για νέους αγώνες. Πρέπει οι εργαζόμενοι να πάνε κόντρα στις μεθοδεύσεις της Συγκυβέρνησης για την μεταφορά της, τη 2η μέρα του Πάσχα και στον ουσιαστικό εξωραϊσμό της. 

Εκείνο το Σάββατο της 1ης Μαΐου 1886, οι εργάτες του Σικάγο (τότε το μεγαλύτερο βιομηχανικό κέντρο των Η.Π.Α.) συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Haymarket για να απαιτήσουν "Οχτώ ώρες δουλειά, οχτώ ώρες ανάπαυση, οχτώ ώρες ύπνο", καλύτερες συνθήκες δουλειάς, κρατική ασφάλιση σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος κ.α.. Σαν απάντηση έλαβαν την άγρια καταστολή και την εν ψυχρώ δολοφονία δεκάδων αγωνιστών.
Πόσο διαφορετικά, αλήθεια, είναι τα αιτήματα της σύγχρονης εργατικής τάξης; την απάντηση δίνει ξεκάθαρα το πρόσφατο εργατικό δυστύχημα (τρίτο σε σύντομο χρονικό διάστημα) στα Δωρικά Μάρμαρα και η απώλεια ακόμη μιας ζωής.  
Το  Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές Προβολές