Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Ανακοίνωση για την πανεργατική απεργία στις 6 Νοέμβρη

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ 11π.μ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

Συνάδελφε, Συναδέλφισσα,

Η κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ευθυγραμμισμένη με την στρατηγική της ΕΕ, πιστή στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρήσεων, ετοιμάζει καινούρια μέτρα για να προστεθούν στα ήδη ισχύοντα κα σε όσα έχουν μεν ψηφιστεί αλλά δεν μπήκαν ακόμα στην πράξη. Σφίγγουν κι άλλο τη θηλιά, έχουν στόχο να χειροτερέψουν ακόμα περισσότερο τη θέση μας για να ξελασπώσουν τα μονοπώλια.

Σχεδιάζουν καινούριο ακόμη μεγαλύτερο χαράτσι για την λαϊκή κατοικία, για κάθε σπιθαμή γης  ενώ ταυτόχρονα απαλλάσσουν από οποιοδήποτε βάρος τη μεγάλη ιδιοκτησία, μας αναγκάζουν να πληρώνουμε είσοδο και νοσηλεία στο νοσοκομείο το οποίο υποβαθμίζουν κάθε μέρα και περισσότερο, καταργούν ειδικότητες από τα ΕΠΑΛ αφήνοντας μαθητές και εκπαιδευτικούς στον «αέρα», φτιάχνουν ένα σχολείο για λίγους που έχουν να πληρώσουν και στέλνουν τα παιδιά μας στην ανεργία αφού δουλέψουν σαν σκλάβοι για τέσσερις ή πέντε μήνες με 9 ευρώ μεροκάματο. Θέλουν να δουλεύουμε και τις Κυριακές, να μην μας μένει καμία μέρα για ξεκούραση, καμία μέρα να βρεθούμε με την οικογένεια μας, να πάρουμε δυνάμεις για το γολγοθά της επόμενης εβδομάδας.  Κι αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα…

Οι όψιμες διαφωνίες της κυβέρνησης με την τρόικα δεν πρέπει να ξεγελούν κανέναν. Κοινός τους στόχος είναι να βγουν αλώβητοι από την κρίση οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Οι όποιες διαπραγματεύσεις και αντιρρήσεις γίνονται μόνο για τον τρόπο που θα το πετύχουν. Το ίδιο θα γίνεται με οποιαδήποτε κυβέρνηση που ακολουθεί την στρατηγική της ΕΕ. Το ίδιο θα γίνεται όσο υπάρχουν μονοπώλια. Είτε αυτά που ο ΣΥΡΙΖΑ ονομάζει «υγιή» είτε όχι.


Συνάδελφε, Συναδέλφισσα,

Μην πιστεύεις ότι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται θα γίνει προς όφελος σου. Θα γίνει πάνω στα συντρίμμια των μισθών και των δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα όλα τα προηγούμενα χρόνια. Σε καλούμε ακόμα να κλείσεις τα αυτιά σου σε όσους υπόσχονται ανέξοδες κι εύκολες λύσεις χωρίς να θίγονται τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας. Σε όσους λένε ότι φτάνει να αλλάξει μια κυβέρνηση για να ζήσουμε καλύτερα. Είναι οι ίδιοι που με τη λογική του «μικρότερου κακού» και τις «ρεαλιστικές» προτάσεις τους, άνοιξαν το δρόμο της μείωσης των μισθών στο Εμπόριο, των αξιώσεων των μεγάλων επιχειρήσεων για τσάκισμα κάθε δικαιώματος που απέμεινε στον κλάδο κι όχι μόνο.

Σε καλούμε να μπεις κι εσύ στον αγώνα, να οργανωθείς στο Σωματείο σου, να συμβάλλεις με τη δράση σου στον ταξικό- αγωνιστικό του χαρακτήρα, να παλέψεις για όσα δικαιούσαι, για μια ζωή αντάξια των σύγχρονων αναγκών σου. Αντιπάλεψε τον φόβο και την μοιρολατρία που καλλιεργούν εργοδότες, κυβέρνηση, ΜΜΕ και κυβερνητικοί- εργοδοτικοί συνδικαλιστές. Πάρε μέρος στην απεργία στις 6 Νοέμβρη με το ΠΑΜΕ, τον ταξικό πόλο στο εργατικό κίνημα, τη μόνη δύναμη που η ίδια η πραγματικότητα, η καθημερινότητα σού σου αποδεικνύει ότι στέκεται σταθερά και με αυταπάρνηση με το μέρος σου.

Δεν είναι εύκολος ο δρόμος αυτός. Είναι όμως ο μοναδικός. Μην τους πιστεύεις όταν λένε πως οι αγώνες είναι αναποτελεσματικοί, χωρίς νόημα. Σκέψου πως αν ίσχυε κάτι τέτοιο δεν θα ξόδευαν τόσο σάλιο, μελάνι και χρήμα για να τους συκοφαντούν. Ο κάθε άνθρωπος που κερδίζεται απ’ την πλευρά της πάλης για το δικαίωμα στην εργασία, για αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες που να εξασφαλίζουν τις σύγχρονες ανάγκες του, είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Σε καλούμε λοιπόν να κάνεις κι εσύ αυτό το βήμα, να γίνεις κι εσύ αυτός ο άνθρωπος.
     ΤΟ Δ.Σ.
Δράμα, 03/11/2013

Συνολικές Προβολές