Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΔΡΑΜΑΣ



Σωματείο Ιδ. Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Δράμας
email: sidyped@gmail.com | τηλ: 6948612073
Συναδέλφισσα- Συνάδελφε,
Σε καλούμε να ενισχύσεις και με την ψήφο σου το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων στις αρχαιρεσίες του που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου και τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου από τις 10.00πμ εώς τις 19.00μμ και από τις 12.00 εώς τις 20.00μμ αντίστοιχα για τις δυο μέρες στο καφέ Ανώι στη Δράμα.. Είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουμε ακόμη περισσότεροι, να ενώσουμε τις φωνές μας ώστε να μπορούμε να αντιπαλέψουμε με περισσότερη επιτυχία κάθε προσπάθεια εκβιασμού ή τρομοκρατίας από τη εργοδοσία, για ν’ αντιταχθούμε πιο δυναμικά στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που βρίσκονται προ των πυλών.
Ο πολύμορφός και πολύμηνος αγώνας που δώσαμε για την ανάκληση της άδικης κι εκδικητικής απόλυσης της συναδέλφισσας από την εργοδοσία της επιχείρησης ΜΙΚΕΛ στη Δράμα, που είχε νικηφόρα κατάληξη μετά και τη δικαστική απόφαση που δικαιώνει τη συναδέλφισσα και ορίζει ως άκυρη την απόλυσή της, μας δίνει ακόμα μεγαλύτερη πείρα και δύναμη για το επόμενο διάστημα. Ο αγώνας αυτός είναι ακόμα μία απόδειξη ότι ο μόνος δρόμος που έχουμε μπροστά μας οι εργαζόμενοι και μπορεί να φέρει αποτελέσματα είναι αυτός της οργανωμένης διεκδίκησης, της ταξικής αλληλεγγύης. Έχουμε δύναμη κι αυτή τη δύναμη σε καλούμε τώρα να ενισχύσεις ακόμη περισσότερο.
Οργανώσου τώρα στο Σωματείο σου!
Γιατί:
Εργαζόμενοι χωρίς οργάνωση είναι φτερό στον άνεμο σε κάθε επίθεση. Κάθε ένας μόνος του είναι αδύνατος. Όλοι μαζί συλλογικά μπορούμε να φέρουμε τα πάνω-κάτω. Η δύναμη του σωματείου είναι η ικανότητα να υποστηρίζει αποτελεσματικά και να επιβάλλει αγωνιστικά το συμφέρον του εργαζόμενου, ανεξάρτητα από τους θεσμούς και τη νομοθεσία
Για να πετάξουμε έξω τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές και τους ανθρώπους της εργοδοσίας από τα σωματεία και την Ομοσπονδία. Φτύσ' τους κατάμουτρα και ενίσχυσε τη δύναμη σου.
Για να μη ζήσουμε σαν δούλοι του 21ου αιώνα.
Για να διεκδικήσουμε και να πάρουμε τον πλούτο που εμείς με την εργασία μας, παράγουμε.
Για να αγωνιστούμε για μόνιμη-σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους. Να μπει φρένο στις ατομικές συμβάσεις, στις απειλές, στις απολύσεις.
Για να γίνουμε πιο αποτελεσματική δύναμη στην πάλη απέναντι στους αντεργατικούς νόμους.
Για να διεκδικήσουμε μισθούς και ασφαλιστικά δικαιώματα αντίστοιχα με τις απαιτήσεις και τις δυνατότητες της εποχής μας.
Για να τσακίσουμε κάθε προσπάθεια εκβιασμού ή τρομοκρατίας από την εργοδοσία.
Για να δώσουμε μαχητικούς-ισχυρούς αγώνες ενάντια σε κάθε κρούσμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Αν κυριαρχήσει η ατομική διαπραγμάτευση, η εργοδοσία θα σου δίνει ένα και θα σου παίρνει εκατό.
Τα δικαιώματα μας κατακτήθηκαν με αγώνες, με συμμετοχή και οργάνωση και όχι από τον καναπέ και παρακολουθώντας τις εξελίξεις.
Για να πάρουμε πίσω ότι χάσαμε και να τα διευρύνουμε.
Ως εργαζόμενοι και συνάδελφοι έχουμε τις δικές μας αξίες που βρίσκονται κόντρα στις αξίες του συστήματος που ζούμε. Η αλληλεγγύη και η συναδελφικότητα βρίσκονται κόντρα στον ανταγωνισμό, στη λογική “ο θάνατος σου η ζωή μου”.
Να συντονίσουμε πιο αποτελεσματικά τις προσπάθειες και τους αγώνες μας με το υπόλοιπο ταξικό εργατικό κίνημα που συσπειρώνεται γύρω από το ΠΑΜΕ, για την υπεράσπιση των συμφερόντων όλης της εργατικής τάξης της χώρας μας.
Το σωματείο μας από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του ήταν στο πλευρό των εργαζομένων της πόλης μας. Δεν φοβηθήκαμε μεγαλοεργοδότες, δεν ρίξαμε νερό στο κρασι μας, ήμασταν πάντα πιστοί στο δίκιο των εργαζομένων και για αυτο παλέψαμε και παλεύουμε με όλες τις δυνάμεις μας, με συνεχείς εξορμήσεις κι ενημερώσεις, με παραστάσεις διαμαρτυρίας, με καταγγελίες σε βάρος αυθαιρεσιών της
εργοδοσίας στον χώρο δουλειάς, με διαρκείς αγώνες για να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας..

Συνολικές Προβολές