Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ. ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
του υποκαταστήματος ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ στη διασταύρωση Ξηροποτάμου

Συνάδελφοι,
με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις, σε ότι αφορά την συρρίκνωση της εταιρίας ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ και το κλείσιμο του υποκαταστήματος στη διασταύρωση Ξηροποτάμου στο όνομα της εξυγίανσης και της ανταγωνιστικότητάς της, το Σωματείο, σας  καλεί σε ανυποχώρητο αγώνα, να προστατέψουμε τις θέσεις εργασίας, τον μέλλον και την ζωή των οικογενειών μας.
Η ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ στα πλαίσια της ανταγωνιστικότητάς την ίδια στιγμή που κλείνει καταστήματα στη χώρα μας εξαγοράζει τη μεγαλύτερη αλυσίδα σουπερ μάρκετ στην Αλβανία. Με αυτό το τρόπο δεκάδες εργαζόμενοι θα οδηγηθούν βίαια στην ανεργία και την εξαθλίωση.

Συνάδελφε, εργαζόμενε…
Αυτός είναι ο δρόμος της ανάπτυξης που ευαγγελίζονται για να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους.

Συνάδελφε,
 πάρε την ευθύνη στα χέρια σου τώρα πια έχεις εμπειρία, οργανώσου στο σωματείο, στο χώρο δουλειάς σου, γίνε  ΕΣΥ ο εμπνευστής των συναδέλφων σου, για να μην οδηγηθείς στην εξαθλίωση.
Τώρα, πριν να είναι αργά…

Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠ\ΛΩΝ Ν. ΔΡΑΜΑΣ είναι ξεκάθαρο και στέλνει το μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους στην εταιρία και προς πάσα κατεύθυνση:
·         Δεν υπογράφουμε καμία απόλυση.
·         Δεν υποκύπτουμε σε εκβιαστικά διλλήματα.
·         Δεν υπογράφουμε κανενός είδους ατομική σύμβαση εργασίας.
·         Δουλεία με δικαιώματα για όλους  χωρίς μείωση μισθού και χωρίς περιστολή των επιδομάτων μας.

Το Δ.Σ.

Δράμα, 29/3/2013

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΠΑΡΤΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


ΠΑΡΤΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Συναδέλφισσες / συνάδελφοι

Το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων διοργανώνει ένα πάρτυ στα
πλαίσια της οικονομικής ενίσχυσης του, ώστε να μπορεί να αντιπαλεύει
τα αντεργατικά μέτρα που έρχονται στις πλάτες των εργαζομένων
χωρίς επιπλέον βαρύδια. Σκοπός μας είναι να γνωριστούν τα μέλη
μας καλύτερα ,να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας ,να αναδείξουμε
την χρησιμότητα του σωματείου ως το μόνο όπλο του εργαζόμενου
ενάντια στην εργοδοσία αλλά και να χαλαρώσουμε λίγο από την
βάρβαρη καθημερινότητα. Η είσοδος είναι χωρίς πρόσθετη οικονομική
επιβάρυνση και θα υπάρξει λαχειοφόρος αγορά για την κλήρωση 2
βιβλίων. Το πάρτυ θα γίνει την Πέμπτη 28 Μαρτίου στο ΦΙΚΑ.

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ANAKOINΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ



ANAKOINΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Συναδέρφισσες/συνάδερφοι

 Με αφορμή την συνάντηση εκπροσώπων μας με τα υπόλοιπα σωματεία της περιφέρειας Αν.Μακεδονιας/Θράκης στην Αλεξανδρούπολη, θα θέλαμε να σας μεταβιβάσουμε τις εμπειρίες μας. Έγιναν περιοδείες με βάση το συνέδριο της ΓΣΕΕ σε πολλές πόλεις της περιφέρειας μας, στους χώρους δουλειάς, εκεί που κτυπάει η καρδιά της εργατικής τάξης. Σκοπός των εξορμήσεων αυτών ήταν η συζήτηση με τους εργαζόμενους για το τι είναι σωματείο και η αναγκαιότητα της συσπείρωσης τους στα ταξικά σωματεία υποστηριζόμενα από το ΠΑΜΕ, αλλά και για να αναδεχθεί ο ύπουλος ρόλος των άλλων παρατάξεων απέναντι στο εργατικό κίνημα.
 Σ αυτό το συνέδριο της ΓΣΕΕ την ώρα που ισοπεδώνονται τα εναπομείναντα δικαιώματα των εργατών, την ώρα που πάνε να καταργήσουν τις συλλογικές συμβάσεις και να μας ωθήσουν σε  εργασιακό μεσαίωνα, οι εκπρόσωποι των άλλων παρατάξεων πλην του ΠΑΜΕ αποφάσισαν μετά την ομιλία τους την πρώτη μέρα, να μην παραστούν τις επόμενες και να το ρίξουν έξω για να γνωρίσουν την όμορφη πόλη της Αλεξανδρούπολης. Τι κυριάρχησε σε αυτό το συνέδριο; Τα 3 Α. Ανεξάρτητο-ακομμάτιστο-αντιμνημονιακό. Λες και οι σύνεδροι της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ δεν είναι στελέχη κομμάτων, εξαρτημένοι από την καπιταλιστική πολιτική των παρατάξεων τους, υμνητές της ΕΕ. Το ΠΑΜΕ ήταν ξεκάθαρο. Είμαστε εξαρτημένοι από ένα και μόνο πράγμα και εκεί δίνουμε λογαριασμό από την εργατική τάξη. Και αυτό το εκτίμησαν οι εργαζόμενοι καθώς μόνο η παράταξη του ΠΑΜΕ ανέβασε τα ποσοστά της παρά της προσπάθειες των άλλων δυνάμεων ακόμη και με νοθείες να την αποδυναμώσουν.
 Στην συνέλευση, καθένα από τα σωματεία έφερναν την εμπειρία τους από την περιοχή τους και βοήθησαν στο να γίνει μια εποικοδομητική συζήτηση καθώς στο τέλος βγήκαμε όλοι με μεγαλύτερη πείρα και πείσμα για την συνέχεια. Το σωματείο μας ανέδειξε το βάρος που πρέπει να δοθεί στους εργαζόμενους νεαρής ηλικίας αλλά και στους ανέργους που η κρίση αυτού του συστήματος τους άφησε χωρίς δουλειά.
 Γίνεται μια προσπάθεια με συνεχείς εβδομαδιαίες εξορμήσεις και συσκέψεις να ανασυνταχτεί το σωματείο μας και να συσπειρώσει τους εργαζόμενους γύρω του, ώστε να μπορέσει να αντιπαλέψει με όποια μέσα έχει την αντεργατική θύελλα που έρχεται. Αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει από μόνο του, πρέπει να πυκνώσουν οι γραμμές του, να μαζικοποιηθούν οι αγώνες για να υπάρχουν καλυτέρα αποτελέσματα.

Σύσκεψη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δράμας

Χθες, Παρασκευή 22 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δράμας στη μικρή αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Δράμας. Συζητήθηκαν 2 θέματα: 


  • Το καθεστώς μαθητείας στις σχολές του Ο.Α.Ε.Δ., όπου υπήρξε ενημέρωση για τα ισχύοντα ως τώρα, για το πως μεθοδεύεται η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων μέσα από τη μαθητεία σε αυτές τις σχολές και την προσπάθεια που γίνεται από το ίδιο το σύστημα της επαγγελματικής εκπαίδευσης να συνηθίσουν οι νέοι εργαζόμενοι-μαθητές στις ελαστικές μορφές απασχόλησης. Παράλληλα τέθηκε ένα πλαίσιο δράσης για τον τοπικό Ο.Α.Ε.Δ. της Δράμας και προγραμματίστηκε παράσταση διαμαρτυρίας για την τετάρτη 27 Μαρτίου. 

  • Το δεύτερο θέμα που απασχόλησε τη σύσκεψη ήταν η μεταφορά της εμπειρίας από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και τον αγώνα που έδωσαν οι ταξικές δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ. μαζί με τους εργαζόμενους στην ανακύκλωση του Δήμου Ηρακλείου. Πως κατάφεραν να οργανωθούν υπό αντίξοες συνθήκες, να ξεπεράσουν με ταξική ενότητα όλα τα εμπόδια και να έχουν ένα νικηφόρο αγώνα. Τέτοια παραδείγματα επαναφέρουν στο μυαλό μας τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών που αποτελεί και το φάρο καθοδήγησης στο σύγχρονο εργατικό κίνημα. 
Το σύνθημα "Να γίνει όλη η Ελλάδα μια Χαλυβουργία" παραμένει επίκαιρο.



Συνολικές Προβολές