Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Σύσκεψη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δράμας

Χθες, Παρασκευή 22 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δράμας στη μικρή αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Δράμας. Συζητήθηκαν 2 θέματα: 


  • Το καθεστώς μαθητείας στις σχολές του Ο.Α.Ε.Δ., όπου υπήρξε ενημέρωση για τα ισχύοντα ως τώρα, για το πως μεθοδεύεται η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων μέσα από τη μαθητεία σε αυτές τις σχολές και την προσπάθεια που γίνεται από το ίδιο το σύστημα της επαγγελματικής εκπαίδευσης να συνηθίσουν οι νέοι εργαζόμενοι-μαθητές στις ελαστικές μορφές απασχόλησης. Παράλληλα τέθηκε ένα πλαίσιο δράσης για τον τοπικό Ο.Α.Ε.Δ. της Δράμας και προγραμματίστηκε παράσταση διαμαρτυρίας για την τετάρτη 27 Μαρτίου. 

  • Το δεύτερο θέμα που απασχόλησε τη σύσκεψη ήταν η μεταφορά της εμπειρίας από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και τον αγώνα που έδωσαν οι ταξικές δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ. μαζί με τους εργαζόμενους στην ανακύκλωση του Δήμου Ηρακλείου. Πως κατάφεραν να οργανωθούν υπό αντίξοες συνθήκες, να ξεπεράσουν με ταξική ενότητα όλα τα εμπόδια και να έχουν ένα νικηφόρο αγώνα. Τέτοια παραδείγματα επαναφέρουν στο μυαλό μας τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών που αποτελεί και το φάρο καθοδήγησης στο σύγχρονο εργατικό κίνημα. 
Το σύνθημα "Να γίνει όλη η Ελλάδα μια Χαλυβουργία" παραμένει επίκαιρο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές Προβολές