Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ANAKOINΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ



ANAKOINΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Συναδέρφισσες/συνάδερφοι

 Με αφορμή την συνάντηση εκπροσώπων μας με τα υπόλοιπα σωματεία της περιφέρειας Αν.Μακεδονιας/Θράκης στην Αλεξανδρούπολη, θα θέλαμε να σας μεταβιβάσουμε τις εμπειρίες μας. Έγιναν περιοδείες με βάση το συνέδριο της ΓΣΕΕ σε πολλές πόλεις της περιφέρειας μας, στους χώρους δουλειάς, εκεί που κτυπάει η καρδιά της εργατικής τάξης. Σκοπός των εξορμήσεων αυτών ήταν η συζήτηση με τους εργαζόμενους για το τι είναι σωματείο και η αναγκαιότητα της συσπείρωσης τους στα ταξικά σωματεία υποστηριζόμενα από το ΠΑΜΕ, αλλά και για να αναδεχθεί ο ύπουλος ρόλος των άλλων παρατάξεων απέναντι στο εργατικό κίνημα.
 Σ αυτό το συνέδριο της ΓΣΕΕ την ώρα που ισοπεδώνονται τα εναπομείναντα δικαιώματα των εργατών, την ώρα που πάνε να καταργήσουν τις συλλογικές συμβάσεις και να μας ωθήσουν σε  εργασιακό μεσαίωνα, οι εκπρόσωποι των άλλων παρατάξεων πλην του ΠΑΜΕ αποφάσισαν μετά την ομιλία τους την πρώτη μέρα, να μην παραστούν τις επόμενες και να το ρίξουν έξω για να γνωρίσουν την όμορφη πόλη της Αλεξανδρούπολης. Τι κυριάρχησε σε αυτό το συνέδριο; Τα 3 Α. Ανεξάρτητο-ακομμάτιστο-αντιμνημονιακό. Λες και οι σύνεδροι της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ δεν είναι στελέχη κομμάτων, εξαρτημένοι από την καπιταλιστική πολιτική των παρατάξεων τους, υμνητές της ΕΕ. Το ΠΑΜΕ ήταν ξεκάθαρο. Είμαστε εξαρτημένοι από ένα και μόνο πράγμα και εκεί δίνουμε λογαριασμό από την εργατική τάξη. Και αυτό το εκτίμησαν οι εργαζόμενοι καθώς μόνο η παράταξη του ΠΑΜΕ ανέβασε τα ποσοστά της παρά της προσπάθειες των άλλων δυνάμεων ακόμη και με νοθείες να την αποδυναμώσουν.
 Στην συνέλευση, καθένα από τα σωματεία έφερναν την εμπειρία τους από την περιοχή τους και βοήθησαν στο να γίνει μια εποικοδομητική συζήτηση καθώς στο τέλος βγήκαμε όλοι με μεγαλύτερη πείρα και πείσμα για την συνέχεια. Το σωματείο μας ανέδειξε το βάρος που πρέπει να δοθεί στους εργαζόμενους νεαρής ηλικίας αλλά και στους ανέργους που η κρίση αυτού του συστήματος τους άφησε χωρίς δουλειά.
 Γίνεται μια προσπάθεια με συνεχείς εβδομαδιαίες εξορμήσεις και συσκέψεις να ανασυνταχτεί το σωματείο μας και να συσπειρώσει τους εργαζόμενους γύρω του, ώστε να μπορέσει να αντιπαλέψει με όποια μέσα έχει την αντεργατική θύελλα που έρχεται. Αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει από μόνο του, πρέπει να πυκνώσουν οι γραμμές του, να μαζικοποιηθούν οι αγώνες για να υπάρχουν καλυτέρα αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές Προβολές