Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Ψήφισμα ενάντια στη δίωξη συναδέλφου, συνδικαλιστή του Π.Α.ΜΕ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Δράμας καταδικάζει τη δίωξη του συναδέλφου, συνδικαλιστή του Π.Α.ΜΕ.

Στις 29 Νοέμβρη 2013 θα πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής δίκη στο μονομελές πλημμελειοδικείο Ξάνθης, ενάντια στο Π.Α.ΜΕ. και στο συνάδελφο Γιώργο Πυργελή, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΠΑΜΕ, για την κινητοποίηση που πραγματοποίησαν στα πλαίσια της γενικής Πανελλαδικής απεργίας στις 15/12/2010 στο εργοστάσιο της SUNLIGHT ABEE, ιδιοκτησίας Π. ΓΕΡΜΑΝΟΥ, με στόχο να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για την ανάγκη συμμετοχής τους στην απεργία.
Είναι ολοφάνερο ότι πρόκειται για μία ακόμη δίωξη σε βάρος του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, επειδή πρωτοστατεί στην οργάνωση των αγώνων για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης.
Επιχειρούν να ποινικοποιήσουν τους εργατικούς αγώνες. Ο Γ. Πυργελής έκανε το ταξικό του καθήκον, έκανε πράξη την υποχρέωση που έχει να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων μαζί με δεκάδες άλλους εργαζόμενους.
Η δίωξη είναι συνέχεια των δεκάδων διώξεων συνδικαλιστών, σωματείων σε όλη την Ελλάδα, που πρωτοστατούν σε χώρους δουλειάς και κλάδους για την οργάνωση της πάλης, είναι συνέχεια των δεκάδων αποφάσεων της αστικής δικαιοσύνης να κρίνουν ως παράνομες τις απεργίες των εργαζομένων όπως έγινε πρόσφατα και με τους εργαζόμενους στη ΣΕΚΑΠ. Είναι φανερό το πού αποσκοπούν οι διώξεις αυτές. Κυβέρνηση και εργοδοσία, αξιοποιώντας και την ταξική Δικαιοσύνη, θέλουν να επιβάλουν στο λαό και στο κίνημα το δόγμα «νόμος και τάξη». Να βάλουν στο γύψο κάθε αντίδραση και προσπάθεια οργάνωσης για την παρεμπόδιση της αντιλαϊκής πολιτικής, αυτό επιδιώκει και η εργοδοσία της SUNLIGHT να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους του εργοστασίου ώστε να μην προχωρήσουν στη δημιουργία συνδικαλιστικής οργάνωσης, να μην απαντήσουν αγωνιστικά και οργανωμένα, στην επίθεση που δέχονται στα δικαιώματα τους. Από αυτή τη σκοπιά, η απάντηση στις συνδικαλιστικές διώξεις, η υπεράσπιση της συνδικαλιστικής δράσης, δεν είναι υπόθεση μόνο των σωματείων, στελέχη των οποίων σέρνονται σε δίκες. Ούτε μόνο του ταξικού κινήματος. Αφορά και πρέπει να προβληματίσει κάθε εργαζόμενο, κάθε λαϊκό άνθρωπο, σε βάρος του οποίου νομοθετεί η κυβέρνηση.
Η τρομοκράτηση και η καταστολή των εργατικών - λαϊκών αγώνων γίνονται για λογαριασμό των μονοπωλίων. Είναι όρος για τη θωράκιση της εξουσίας τους. Από αυτή τη σκοπιά, η πάλη για υπεράσπιση της συνδικαλιστικής δράσης αποκτά ξεχωριστή σημασία, δεν μπορεί να είναι κάτι ξέχωρο από την αντιπαράθεση με την εργοδοσία σε επίπεδο επιχείρησης και κλάδου, και τους μηχανισμούς καταστολής του αστικού κράτους που επιστρατεύονται για χάρη της.
Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα είναι αποφασισμένο με κάθε τρόπο να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων. Οι διώξεις δεν τρομοκρατούν αλλά ατσαλώνουν ακόμα πιο πολύ την εργατική τάξη.

Συνολικές Προβολές