Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Ανακοίνωση του ΣΙΔΥΠΕΔ για τις εξελίξεις στην επιχείρηση "Γουντσίδης"



Το προηγούμενο διάστημα η εργοδοσία της επιχείρησης προσπάθησε να επιφέρει μείωση στους μισθούς σας. Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Ν. Δράμας βρέθηκε από την πρώτη στιγμή σε κάθε σούπερ μάρκετ καλώντας σας να μην αποδεχτείτε τις αξιώσεις της εργοδοσίας, να κάνετε στην άκρη τις πιέσεις και την τρομοκρατία. Η ίδια η πράξη επιβεβαίωσε τη θέση του Σωματείου και δίνει σημαντική πείρα που πρέπει να αξιοποιηθεί από εδώ και πέρα.

Το Σωματείο μας κατέθεσε καταγγελία που οδήγησε σε έλεγχο από την Επιθεώρηση Εργασίας σε σούπερ μάρκετ της επιχείρησης, όπου αναδείχθηκαν μια σειρά από παραβάσεις της εργοδοσίας ενάντια στους εργαζόμενους. Στη συνέχεια ζητήσαμε από την Επιθεώρηση Εργασίας να καλέσει την εργοδοσία της επιχείρησης σε συνάντηση, όπου αποσπάσαμε δέσμευση της ότι δεν θα απολυθεί κανένας από τους εργαζόμενους που δεν υπέγραψαν την καινούρια ατομική σύμβαση.

Η πείρα που έχουμε όλοι οι εργαζόμενοι, όμως, δείχνει πως η μεγαλοεργοδοσία ποτέ δεν παραιτείται εύκολα από την προσπάθεια της ν’ αυξήσει την κερδοφορία της σε βάρος των εργαζομένων, ό,τι κι αν ισχυρίζεται, όσο κι αν δεσμεύεται για το αντίθετο κατά καιρούς. Άλλωστε και η εργοδοσία του Γουντσίδη δεν σταμάτησε με την υπογραφή των ατομικών συμβάσεων πριν από δύο χρόνια. Ο μόνος δρόμος που έχουμε οι εργαζόμενοι για να βάλουμε φρένο σ’ αυτή την προσπάθεια είναι αυτός  της οργάνωσης στο Σωματείο μας, της συλλογικής διεκδίκησης και της αλληλεγγύης.

Μόνο όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να σπάσουμε την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς, κάθε μέσο που θα χρησιμοποιήσει η εργοδοσία για να κάνει πράξη τα σχέδια της. Ποτέ δεν είναι αργά για να διεκδικήσουμε καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας, των δικαιωμάτων και των μισθών μας, ακόμα κι αν έχουμε υπογράψει τις νέες συμβάσεις κάτω από την πίεση της εργοδοσίας. Η πανελλαδική πείρα που έχει βγάλει τα τελευταία χρόνια το εργατικό κίνημα είναι πλούσια και αποδεικνύει πάντα το ίδιο: ότι μόνο όταν η εργοδοσία συναντά μια οργανωμένη εργατική απάντηση υπάρχουν κατακτήσεις. Αυτή την πείρα βγάλαμε τώρα κι εμείς από «πρώτο χέρι». Αυτή την πείρα πρέπει να αξιοποιήσουμε!

Με την οργάνωση όλων μας στο Σωματείο, η δράση μας μπορεί να αποκτήσει μεγαλύτερη δύναμη, να ανακόψει τα όποια μελλοντικά σχέδια της εργοδοσίας, να αποτελέσει τη βάση αγώνων και διεκδικήσεων για δουλειά με μισθούς και δικαιώματα σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Δελτίο Τύπου της Γρ. Δράμας του ΠΑΜΕ για την εκδήλωση στις 29/06



Η Γραμματεία Δράμας του ΠΑΜΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα:

“Υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς” την Τετάρτη 29/06 στις 7:30 μμ, στη μικρή αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδος, Τασιούλας Γιάννης.

Το πρόβλημα των ελλιπών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς ήρθε στην επιφάνεια για ακόμη μια φορά με τραγικό τρόπο. Τα 2 πρόσφατα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα έρχονται σε συνέχεια δεκάδων του παρελθόντος. Καταδεικνύουν ότι για τους επιχειρηματικούς ομίλους οι εργαζόμενοι αποτελούν “αναλώσιμα είδη”. Μέσα από την εντατικοποίηση της εργασίας και πάντα στο βωμό της διατήρησης της κερδοφορίας και της αύξησης της, είναι έτοιμοι να θυσιάσουν τις ίδιες τις ζωές των εργαζομένων. Ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης είναι η οργάνωση των εργαζομένων και η σύγκρουση με τις πρακτικές αυτές για να μην ξαναθρηνήσουμε άλλο νεκρό εργάτη.

Συνολικές Προβολές