Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Θάνατος εργαζόμενου στην επιχείρηση «ΔΩΡΙΚΑ ΜΑΡΜΑΡΑ» στη Δράμα

Προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Χωρίς τέλος είναι οι θυσίες της εργατικής τάξης στο βωμό της αύξησης του καπιταλιστικού κέρδους.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 6/4 στη 1μμ στην επιχείρηση «ΔΩΡΙΚΑ ΜΑΡΜΑΡΑ» στη Δράμα, εξαιτίας των ανύπαρκτων κανόνων ασφαλείας καταπλακώθηκε εργαζόμενος και βρήκε τραγικό θάνατο από όγκο μαρμάρου.

 Είναι γνωστό ότι στη συγκεκριμένη επιχείρηση, σύμφωνα και με τις μαρτυρίες των ίδιων των εργαζομένων, οι συνθήκες εργασίας, τα υποτυπώδη μέτρα ασφαλείας, η απίστευτη εντατικοποίηση, ένας εργαζόμενος τρέχει να καλύπτει 2 πόστα, οδηγούν στα συγκεκριμένα τραγικά αποτελέσματα.

Να σημειωθεί πως το τελευταίο διάστημα στις επιχειρήσεις εξόρυξης και επεξεργασίας μαρμάρων στη Δράμα έχουμε έξαρση των εργατικών ατυχημάτων και τραγικών θανάτων. Δεν πέρασαν 2 μήνες από το προηγούμενο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σε αντίστοιχη επιχείρηση μαρμάρων.

Αυτό είναι αποτέλεσμα της πολύ μεγάλης εντατικοποίησης της εργασίας. Αυτό επιβάλει η αύξηση της ανταγωνιστικότητας, η μεγέθυνση των καπιταλιστικών κερδών που θεωρεί αναλώσιμο είδος τον εργαζόμενο.

Επίσης η συνεχιζόμενη αποδυνάμωση του ΣΕΠΕ, από την τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, η έδρα της συγκεκριμένης υπηρεσίας για τα λατομεία βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, δημιουργεί επιπρόσθετες προϋποθέσεις για μεγαλύτερη ασυδοσία και επίθεση του κεφαλαίου και ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων.

Με βάση και τα παραπάνω, ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση:

α) Για την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων και την αποφυγή πιθανόν νέων ατυχημάτων αλλά και για να σταματήσει η εντατικοποίηση. 

β) Για την ολοκληρωμένη  αποκάλυψη του συμβάντος  και την  τιμωρία της εταιρίας.

γ) Για τη στήριξη της οικογένειας του θύματος και την προστασία της από τον κίνδυνο της ανέχειας, ως ελάχιστη προσφορά για το δράμα που βιώνουν


Οι βουλευτές

Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
Ελένη Γερασιμίδου&nbsp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές Προβολές