Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Δελτίο Τύπου της Γραμματείας Δράμας του ΠΑΜΕ με αφορμή την ανακοίνωση του ΕΥΚ

Π.Α.ΜΕ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΡΑΜΑΣ


Δελτίο τύπου

Με χυδαίο αντικομμουνισμό, που θα ζήλευε κάθε φασίστας της χρυσής αυγής, απαντάει ο πρόεδρος του Δ.Σ. του εργατικού κέντρου, στην καταγγελία του Π.Α.ΜΕ., με αφορμή την άρνηση του, στην πρόταση των ταξικών δυνάμεων για συμμετοχή του ΕΥΚ Δράμας στο συλλαλητήριο της 11ης Ιουνίου. Ένα συλλαλητήριο που οργανώθηκε και στην πόλη μας, όπως και σε πάρα πολλές άλλες πόλεις, με πρωτοβουλία του Π.Α.ΜΕ. και με τη συμμετοχή 700 και πλέον φορέων(σωματεία, ομοσπονδίες, σύλλογοι). Φυσικά, αυτοί οι φορείς, δεν συσπειρώνονται όλοι στο Π.Α.ΜΕ., αλλά κατανοούν-σε αντίθεση με τον πρόεδρο και την πλειοψηφία του Δ.Σ. του ΕΥΚ  Δράμας- την αναγκαιότητα να οργανωθεί ο αγώνας της εργατικής τάξης από τα κάτω, ενάντια στο νέο μνημόνιο που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και να διεκδικήσει: κάλυψη των απωλειών, αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων. Ο κατήφορος του, συνεχίζεται.

Δεν μας εκπλήσσει.

Άλλωστε αυτού του είδους η αντιπαράθεση(με ψέματα και διαστρέβλωση της πραγματικότητας) είναι στη φύση του εργοδοτικού συνδικαλισμού, μιας και προσπαθεί έτσι να κρύψει από τους εργαζόμενους την πραγματική του στάση και δράση απέναντι στα συμφέροντα της εργατικής τάξης.

Ποια είναι αυτή η στάση και δράση; όχι μόνο ο συμβιβασμός με τους νόμους που μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε δούλους του 21ου αιώνα, αλλά και η προπαγανδιση στις τάξεις του εργατικού κινήματος των ιδεολογημάτων της ανταγωνιστικότητας, της επιχειρηματικότητας και μιας ανάπτυξης που θα περνάει μέσα από «λευκές» νύχτες(όπως ομολογεί και στην ανακοίνωση του). Αλλά συγνώμη ξεχαστήκαμε. Αυτό έγινε για μια και μόνη φορά(ωραίο επιχείρημα!!!!!!!!).

Όσον αφορά, τώρα, το αν είναι αυτόνομοι και ανεξάρτητοι; Σίγουρα είναι από….. τα συμφέροντα της εργατικής τάξης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές Προβολές