Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

BLACK FRIDAY ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑΛΟΓΑ


 

21/11/2018


sidyped@gmail.com 6980770628

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ "BLACK FRIDAY"

Αυτές τις μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη και θα κορυφωθεί την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου η πολυδιαφημιζόμενη μέρα μεγάλων προσφορών και εκπτώσεων γνωστή ως "BLACK FRIDAY".
Μεγαλοεργοδοσία και πολυεθνικές πατώντας στην ανάγκη των λαϊκών στρωμάτων για φθηνά και ποιοτικά προϊόντα εισήγαγαν τη συγκεκριμένη φιέστα.
Οι ίδιοι που με την ακρίβεια καθημερινά ροκανίζουν το λαϊκό εισόδημα, κάνουν απαγορευτική την καθημερινή μας πρόσβαση σε αναγκαία προϊόντα, είναι αυτοί που γονατίζουν τους εργαζόμενους στο εμπόριο.
Για ακόμα μια φορά, οι εμποροϋπάλληλοι καλούνται να εργαστούν συνεχόμενα 12ωρα, από κατάστημα σε κατάστημα στο ωράριο αυτό, χωρίς ρεπό και σε εντατικούς ρυθμούς, μέχρι και 72 ώρες την εβδομάδα! Και μπορεί στο τέλος του μήνα να δούμε στους μισθούς μας λίγα ευρώ παραπάνω λόγω υπερωριών, όπου αυτές δηλωθούν και πληρωθούν, αλλά αυτό σε τίποτα δεν αλλάζει τη σκληρή πραγματικότητα με την οποία είμαστε καθημερινά αντιμέτωποι.
"Black Friday", "Λευκές Νύχτες", εορταστικό ωράριο, ενδιάμεσες εκπτώσεις, δουλειά τις Κυριακές, χτύπημα του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας, κατάπτυστες ατομικές συμβάσεις, ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας μέσα στους εργασιακούς χώρους, όλα στην υπηρεσία της εργοδοσίας για να αυξάνει τα κέρδη της ξεζουμίζοντας εμάς τους εργαζόμενους. Αυτή είναι η "κανονικότητα" της κυβέρνησης.
Παίρνοντας υπόψη μας αυτή την πραγματικότητα μόνο ως BLACK χιούμορ μπορούμε να εκλάβουμε εμείς οι εργαζόμενοι στο εμπόριο τα όσα προκλητικά δηλώνουν στελέχη της κυβέρνησης στην προσπάθειά τους να μας πείσουν ότι τα δύσκολα πέρασαν και όλα καλά από δω και πέρα.
Οι μεγαλοεργοδότες και οι πολυεθνικές του κλάδου, έχοντας μοναδικό κριτήριο την αύξηση των κερδών τους, σμπαραλιάζουν κάθε εργασιακό δικαίωμα, χτυπούν τον σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, καταστρατηγούν ακόμα και τις κατάπτυστες ατομικές συμβάσεις που εφαρμόζονται στον κλάδο. Το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν εξασφαλίσει από όλες τις κυβερνήσεις, νυν και πρώην, τους έχει λύσει τα χέρια για να επιβάλλουν ότι όρους εργασίας θέλουν.
Όροι που συνεχώς χειροτερεύουν, λόγω της απουσίας Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο Εμπόριο, που θα βάζει ένα δίχτυ προστασίας για κάθε εργαζόμενο, για το μισθό, τις ώρες εργασίας και άλλους όρους που θα μας εξασφαλίζουν μια αξιοπρεπή δουλειά και ζωή.
Καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους της πόλης μας να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην εφαρμογή της Black Friday και κάθε παρόμοιας εμπορικής δράσης, που όχι μόνο νέους τζίρους στα μικροκαταστήματα δεν φέρουν, αλλά αντιθέτως συγκεντρώνουν τις όποιες λαϊκές αγοραστικές δυνατότητες στα μεγάλα πολυκαταστήματα. Άλλωστε τα πολυκαταστήματα είναι εκείνα που έχουν τη δυνατότητα να προβάλλουν και να διαφημίσουν τις προσφορές τους στο καταναλωτικό κοινό, διαθέτοντας ταυτόχρονα και το απαραίτητο πλήθος προϊόντων που μπορεί να στηρίξει μια τέτοια εμπορική ενέργεια. 
Τους καλούμε να δυναμώσουμε τη συμμαχία μας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που δημιουργεί ανέργους ή κακοπληρωμένους εργαζόμενους και καταστρέφει τον μικρό έμπορο, τον μικρό επαγγελματία. Κόντρα στην πολιτική της ανταγωνιστικότητας και της ΕΕ. Πολιτική που εξυπηρετεί τα πολυκαταστήματα, τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους.
Απαντάμε στην επίθεση της εργοδοσίας, που θα κλιμακωθεί και άλλο το επόμενο διάστημα, με την οργάνωσή μας στο κλαδικό μας σωματείο, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων ν.Δράμας, τους αγώνες μας και τη δράση μας, με τη συμμετοχή μας στην πανελλαδική πανεργατική απεργία την Τετάρτη 28 Νοέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ., στην Κ.Πλατεία της Δράμας.

Διεκδικούμε:
ü  Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ.
ü  Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.
ü  Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
ü  Υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις.
Απαιτούμε από το υπουργείο Εργασίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες του (ΣΕΠΕ):
ü  Να προχωρήσουν σε ελέγχους και επιβολή προστίμων, στους εργοδότες που καταστρατηγούν ωράρια και συμβάσεις εργασίας προκειμένου να προστατευτούν οι εργαζόμενοι.
ü  Να εξασφαλιστεί ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης 12ωρο, των εργαζομένων ανάμεσα στις βάρδιές τους.
ü  Οι εργαζόμενοι να πάρουν επιπλέον ρεπό.
ü  Να πληρωθούν κανονικά  οι παραπάνω ώρες εργασίας των εργαζομένων.

Μαύρες Παρασκευές, δουλειά τις Κυριακές
 Δούλοι δεν θα γίνουμε στις πολυεθνικές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές Προβολές