Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

ΑΠΕΡΓΙΑ 28/11



sidyped@gmail.com 6980770628
ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ
ΟΤΙ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ - ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΕ ΤΙΠΟΤΑ
ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ
Απέναντι στην κοροϊδία της “εξόδου” από τα μνημόνια και τη δήθεν “κανονικότητα”, που ισχυρίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πως επανήλθε, φέρνουμε στο προσκήνιο τις δικές μας αγωνίες, τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις. Η επόμενη μέρα των μνημονίων, η "επιστροφή στην κανονικότητα" είναι φτιαγμένη με τα υλικά του χθες: ατομικές συμβάσεις εργασίας, ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, δουλεμπορικά, εντατικοποίηση, δουλειά και τις Κυριακές, Μαύρες Παρασκευές και λευκές νύχτες, ανύπαρκτα μέτρα υγείας και ασφάλειας, εξαγορές, θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα, συγχωνεύσεις, λουκέτα, απολύσεις, ακρίβεια, υπερφορολόγηση, πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, ανύπαρκτος ελεύθερος χρόνος για μας και τα παιδιά μας, ανύπαρκτη δημόσια υγεία και περίθαλψη, ανύπαρκτη δημόσια παιδεία, αθλητισμός, πολιτισμός. Όλα αυτά είναι οι απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων, ώστε να πετύχουν τον στόχο της ανάπτυξης των κερδών τους ξεζουμίζοντας ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους. Στον στόχο αυτό συμφωνούν όλοι μαζί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ καθώς και τα υπόλοιπα κόμματα που υποστηρίζουν την πολιτική της Ε.Ε. και τους στόχους της “ανταγωνιστικότητας” και της “κερδοφορίας” των επιχειρηματικών ομίλων.
Δεν κάνουμε βήμα πίσω από την απαίτηση της αναπλήρωσης όλων των απωλειών που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια, από την κάλυψη των αναγκών μας.
Απαντάμε με απεργία στις 28 Νοέμβρη στο νέο κύκλο ψεμάτων και αυταπατών που έχει επιδοθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που μιλάει για υποχρεωτικότητα και επέκταση των κλαδικών συμβάσεων, ενώ στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι εργαζόμενοι δεν καλύπτονται από κλαδική σύμβαση.
Απαντάμε με απεργία στις 28 Νοέμβρη στην κυβέρνηση για την απόρριψη της πρότασης 530 συνδικάτων για κατώτερο μισθό 751 ευρώ, επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων και κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.
Απαντάμε με απεργία στις 28 Νοέμβρη γιατί η κυβέρνηση βάζει πλέον σε ισχύ το νόμο Βρούτση (ΝΔ) που όταν είχε κατατεθεί, ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση τότε, φώναζε για νόμο «αντεργατικό» , «νόμο έκτρωμα» , «ανθρωποθυσία» κ.α. Τώρα όμως συνεχίζουν το νόμο από εκεί που σταμάτησε η προηγούμενη κυβέρνηση μετατρέποντάς τον σε νόμο Αχτσιόγλου (ΣΥΡΙΖΑ) – Βρούτση(ΝΔ) . Τι λέει αυτός ο νόμος;πως ο κατώτατος μισθός θα καθορίζεται από τον εκάστοτε υπουργό παίρνοντας υπόψη τα στοιχεία της οικονομίας. Με βάση λοιπόν τη «βιωσιμότητα», την «ανταγωνιστικότητα» της οικονομίας και χωρίς συλλογικές διαπραγματεύσεις θα καθορίζεται ο κατώτατος μισθός. Και αφού όλα τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά για τα επόμενα χρόνια (γελάει ο κόσμος), θα έχουμε αυξήσεις στους μισθούς.
Απαντάμε με απεργία στις 28 Νοέμβρη γιατί η κυβέρνηση θα επιδοτεί τη διαφορά στους εργοδότες για τους νέους κάτω των 25 χρόνων. Συνεχίζει έτσι το διαχωρισμό των εργαζομένων σε άνω και κάτω των 25. Στην ουσία τα χρήματα που παίρνει από εμάς τους εργαζόμενους με φόρους, κτλ θα τα δίνει προίκα στους εργοδότες που απασχολούν εργαζόμενους κάτω των 25 και με αυτό τον τρόπο διαιωνίζεται η ανακύκλωση των εργαζομένων. Δηλαδή φτάνεις τα 25, σε διώχνει και παίρνει άλλον κάτω των 25 για να έχει την επιδότηση!
Απαντάμε με απεργία στις 28 Νοέμβρη και στον εμπαιγμό της εργοδοσίας (δηλώσεις Κορκίδη, πρόεδρος ΕΣΕΕ), "η αύξηση θα πρέπει να γίνει σταδιακά και σε διάστημα 3 ετών ώστε από 1/1/2022 ο κατώτατος μισθός να επανέλθει στα 751 ευρώ". Ακόμα και αυτή η σταδιακή αύξηση θα υλοποιηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε "να μην προκληθούν ισχυρά σοκ στην αγορά" όπως απαιτεί ο ΣΕΒ και ζητάει με νόμο την κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών από την εργοδοσία (δηλ. ακόμα μεγαλύτερη μείωση του μισθού μας, γιατί οι ασφαλιστικές εισφορές είναι κομμάτι του μισθού μας).
Απαντάμε με απεργία στις 28 Νοέμβρη  γιατί τόσο στην κρίση όσο και στην ανάπτυξη εμείς οι χιλιάδες εργαζόμενοι πληρώνουμε το τίμημα μιας ανελέητα αντιλαϊκής πολιτικής για να παραμείνουν ανέγγιχτα τα κέρδη της μεγαλοεργοδοσίας.
Παραμερίζουμε τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που δε θέλει να υπάρχει απάντηση σε όλα τα παραπάνω, στηρίζει την κυβέρνηση και την εργοδοσία. Αναγκάστηκε η ΓΣΕΕ να κηρύξει απεργία στις 28 Νοέμβρη κάτω από την πίεση των σωματείων, ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων που είχαν πάρει αποφάσεις για απεργία και αφού έκανε ότι ήταν δυνατό για να διασπάσει το ενιαίο μέτωπο, να μην υπάρξει γενική απεργία. Δεν είναι πρώτη φορά που διακρίνονται στο παιχνίδι της υπονόμευσης. Τα ίδια έκαναν και όταν ψηφίζονταν ο απεργοκτόνος νόμος. Αυτή τη φορά ξεπέρασαν τον εαυτό τους.

28 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ
 ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30 ΠΜ
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ Κ.ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
§  Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου - Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους.
§  Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
§  Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
§  Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
§  Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
§  Μέτρα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας.
§  Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές Προβολές