Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Ανακοίνωση των Δυνάμεων του Π.Α.ΜΕ στο Νοσοκομείο της Δράμας

5 ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

5 ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΒΑΣΙΚΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ ΣΤΗ ΚΑΒΑΛΑ
ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ!


Τα ψέματα τελείωσαν! Το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας λειτουργούν στο όριο! Δεν υπάρχει χρόνος για αναμονή! Είναι προκλητικό το Υπουργείο Υγείας που ανακοινώνει ότι θα προκηρύξει για το Νοσοκομείο Δράμας ΜΙΑ(1) θέση νοσηλευτή , ΜΙΑ(1) θέση βοηθού νοσηλευτή ,ΜΙΑ(1) θέση βοηθού φαρμακείου και άλλη ... ΜΙΑ(1) θέση διοικητικού, την ώρα που είναι δεκάδες οι κενές θέσεις σε όλους τους τομείς για να μπορεί να λειτουργεί με ασφάλεια το Νοσοκομείο,την ώρα που έχουν αποχωρήσει πάνω από 30 συνάδερφοι από την αρχή της χρονιάς.


Ο προϋπολογισμός για τη λειτουργία του Νοσοκομείου δε φτάνει να καλύψει ούτε τα βασικά! Λείπουν ακόμα και υλικά κόστους 2-3€!

Μέσα σε μόλις 2 μήνες οι ειδικευόμενοι που υπηρετούν στο Νοσοκομείο της πόλης μας μειώθηκαν από 51 σε 43, πολλές κλινικές δεν έχουν ούτε έναν ειδικευόμενο(Ορθοπαιδική , Ουρολογική , Ακτινολογικό , Νεφρολογία), ενώ λόγω της κατάστασης του Νοσοκομείου και των χαμηλών αποδοχών δεν υπάρχει ενδιαφέρον να καλυφθούν οι θέσεις αυτές. Αν δεν αλλάξει ΤΩΡΑ η κατάσταση , αν δεν γίνουν μαζικές προσλήψεις , αν δεν αυξηθεί ο προϋπολογισμός, τα λαικά στρώματα της πόλης μας αλλά και όσοι εργαζόμαστε στο χώρο της Υγείας θα πληρώσουμε τις συνέπειες.

Ο αγώνας μπορεί να φέρει αποτελέσματα! Ο αγώνας των ειδικευόμενων του Νοσοκομείο που προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας ζητώντας την αποπληρωμή εφημεριών 5 μηνών δείχνει το δρόμο! Με τον αγώνα τους κατάφεραν να πληρωθούν για τις εφημερίες 4 μηνών! Προσπέρασαν απειλές από Διευθυντές, απομόνωσαν τον παλιό(ΝΔ) και νέο(ΣΥΡΙΖΑ) κυβερνητικό συνδικαλισμό που με κάθε τρόπο,φανερό ή υπόγειο προσπάθησε να καλλιεργήσει στάση αναμονής,ανοχής της αθλιότητας να δουλεύεις απλήρωτος “επειδή η χώρα βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση”.

Τώρα είναι η ώρα να πάρουμε όλοι τη κατάσταση στα χέρια μας! Τι περιμένεις;

Οι ψευτοηρωισμοί της κυβέρνησης και τα παραμύθια των κόκκινων γραμμών βαδίζουν στο τέλος τους. Η κοινή δήλωση των Τσίπρα-Γιούνκερ για τα Εργασιακά και το Ασφαλιστικό αποτελούν προάγγελο νέας συμφωνίας-λαιμητόμου για το λαό, ενός νέου "μνημονίου".

Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς μνημόνια, φτώχεια και ανεργία!
Όλοι στο συλλαλητήριο που οργανώνουν εργατικά σωματεία,σύλλογοι ,
η Γραμματεία Δράμας του Π.Α.ΜΕ
Πέμπτη 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 19:30
Κεντρική Πλατεία Δράμας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές Προβολές