Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Ανακοίνωση στήριξης των αγωνιζόμενων ναυτεργατών της Θάσου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δράμα 18/6/2014


Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Ν. Δράμας εκφράζει την αλληλεγγύη του στους 20 εν ενεργεία ναυτεργάτες και 8 συνταξιούχους από την Θάσο, που δικάζονται την Δευτέρα 23 Ιούνη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θάσου, γιατί συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Πανεργατικές Απεργίες στις 11/3/2010 & 14/11/2012, με την κατηγορία της «παρακώλυσης συγκοινωνιών».

Η εργοδοσία της ναυτιλιακής εταιρίας του κ. Μητσόπουλου και η συγκυβέρνηση, εφαρμόζοντας για μια ακόμη φορά το δόγμα «νόμος και τάξη», προσπαθούν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων. Είναι γελασμένοι!

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αγώνων, να δίνει όλες του τις δυνάμεις για την ανασύνταξη του κινήματος, για την απόκρουση της βίαιης επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι, όλος ο λαός, για την απόσπαση κατακτήσεων, την ανατροπή του σάπιου συστήματος της εκμετάλλευσης.

Η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς δεν πρέπει να περάσει! Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τη νεολαία της Δράμας να μην επιτρέψουν αυτές οι πρακτικές να εξαπλοθούν, να τις καταδικάζουν όπου και αν συμβαίνουν, να τις αντιπαλεύουν οργανωμένα μέσα από τα σωματεία τους.



Στεκόμαστε στο πλευρό των αγωνιζόμενων ναυτεργατών της Θάσου.


Απαιτούμε:

·        Να σταματήσει κάθε δίωξη στους αγωνιζόμενους ναυτεργάτες.
·        Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.
·        Ασφαλής σύγχρονες θαλάσσιες συγκοινωνίες που να εξυπηρετούν τις ανάγκες μας και όχι τα κέρδη των εταιριών. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές Προβολές